Fitness Centar Olympia

Najtrofejniji Bodi Bilding klub u Srbiji osnovan je krajem 1996. god. na inicijtivu Gorana Ilića, takmičara koji je te godine osvojio prvu titulu Državnog prvaka. Uz pomoć svojih prijatelja vežbača nabavljena je oprema i klub je počeo sa radom u prostorijama Vatrogasnog Doma u centru Kragujevca gde se i danas nalazi. Programi treninga se odvijaju velikoj sali od 220 kvm na najsavremenijim spravama.
Njihovi treneri-instruktori su šampioni Države, Balkana i Evrope sa decenijskim iskustvom što je najbolja garancija za pravilan i uspešan rad sa svim polaznicima.
Prvobitni cilj osnivanja kluba je bio okupljanje što više vežbača kako bi se vremenom izvršila selekcija budućih takmičara u body buildingu. Činjenica da Kragujevac do tada nije imao nijedan registrovan takmičarski klub, takmičari iz Kragujevca su se takmičili za klubove iz drugih gradova. Njihovi odlični rezultati dodatni su razlog za osnivanje novog kluba.
Odmah na početku mnogo momaka i devojaka je pokazalo interesovanje za rekreativno vežbanje tako da je taj program postao i osnovni. Prijatna atmosfera i druženje u Olympiji je učinilo da se u veoma kratkom roku broj vežbaca povećao na više stotina u svim uzrastima.

Danas, Fitness Centar OLYMPIA je jedan od najtrofejnijih klubova u Kragujevcu, a dugogodišnji dobar rad je krunisan i titulom najboljeg Srpskog Bodi Bilding & Fitness kluba za: 2008, 2009, 2010, 2011 i 2012 godinu.
Pojedinačni rezultati takmičara su takođe impozantni. Samo u poslednjih pet godina osvojeno je nakoliko desetina titula Državnog prvaka, devetnaest Balkanskih, vicešampionska i šampionska titula prvaka Evrope.
Od 2009.god. Fitness Centar OLYMPIA daje najviše reprezentativaca, odnosno polovinu reprezentacije Srbije. Na Evropskim i Svetskim prvenstvima sedmoro takmičara ima plasman u finale što je prvi put u istoriji Srpskog Bodi Bildinga.
Četvoro takmičara Olympije prave istorijski uspeh. Predrag Milošević u kategoriji - 70kg osvaja srebrnu, Robert Jakovljević bronzanu, Bojana Vasiljević srebrnu sa Svetskog, Goran Ilić u classic Bodi Bildingu zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope. Po svojim rezultatima Olympija Kragujevac je najuspešniji Body Bulding & Fitness klub u Srbiji svih vremena.

Najuspešniji takmičari Olympije:
Goran Ilić – višestruki Državni, Balkanski i Evropski šampion
Predrag Milošević – višestruki Državni, Balkanski i vicešampion Evrope
Sonja Ilić – Državni i Balkanski šampion
Bojana Vasiljević - Svetska vicešampionka i višestruki Balkanski i Državni prvak
Miloš Disić - Višestruki Državni i Balkanski šampion
Marisela Tolmačev - Višestruka državna prvakinja i 4-ta na Svetu
Bojan Đurović – višestruki Državni šampion
Robert Jakovljević – višestruki Državni i vicešampion Balkana
David Glišić – pobednik Kupa i Državni prvak

Fitness Centar Olympia

Sport Supplement